ROCK MAFIA

 
 
Förlåt! Har inte uppdaterat på evigheter! Men jag har så mycket att göra om dagarna att jag helt glömmer bort bloggen, men jag lovar att jag ska bättra mig! Nu har jag iallafall en lång helg eftersom det är labor day på måndag så är det ingen skola då, riktigt härligt! Igår va det fredag och jag hängde med Lauren, Maddie och Sara. 
Ska snart göra ett bättre och längre inlägg!  
 
 
 
 



GO YOU MIGHTY

 
Idag har jag upplevt min första amerikanska fotbolls match, det var så exciting! Jag och Jaci åkte till College för att se på deras match, och vårt lag vann! Kollade inte så jätte mycket på matchen, utan pratade mest med alla som vi mötte upp där, men Brody förklarade alla regler för mig så tillslut förstod jag det mesta! Efter matchen åkte vi och drack varm choklad för det började regna under matchen så vi blev helt dygnsura. Hade iallafall en jätte trevlig kväll. 



FRIDAY NIGHT LIGHTS

Morgan, Jaci, Kaia, jag, Aurelia, Zeff och Bendic 
Zeff har världens coolaste bil!!
Aurelia, jag, Kaia, Morgan, Jaci 
 
Igår åkte jag med massa kompisar till pizza hut för att käka, och sedan dra vidare på bowling. Hade en as grym kväll som slutade på McDonalds med massa glass.



LUCKY

 
Okay, jag vet att jag bloggar om mat hela tiden, men whatever jag älskar ju det. På bilden ser ni min nya mat-crush som Nikki gav mig idag, Hershey's cookies n cream! Det är såååå gott!! Tycker egentligen inte om deras coklad så mycket, men denna är underbar! Efter skolan åkte jag hem till Lia för att plugga lite, eftersom jag inte hade volleyball practice idag. Sedan kom Lauren och hämtade mig och så åkte vi till College för att ha 1 timmes pilates, vilket var extremt jobbigt. Kul att jag är i typ världens tjockaste land men alla där va mer vältränade än mig. Känner att jag måste kompensera för all den onyttiga maten jag äter här. När vi kom hem så hade vi myskväll och kollade på film. Eftersom alla andra är i Utah. är det bara vi hemma. Imorgon är det äntligen fredag, och då händer det lite grejer, men mer om det får ni veta imorgon! 
 
Till mamma: kan du skicka choklad tack? Degestive, mjölk, daim och sweitzer blir bra tack! Och Lauren vill också ha! 
 



POP IT REAL GOOD

We love pop-tarts!
 
Skolan rular på bra, och jag börja hitta lite nu, samt känna igen de flesta ansikten. Bytte matte klass idag från Algebra 2 till Algebra 2 Finance A, som ska vara lite enklare. Går iallafall massa seniors i den klassen som jag känner så det känns bra! Imorgon har jag Earth Science test, så det är plugga som gäller ikväll. Måste även skriva fem dikter på engelskan, och jag säger bara att jag är värdelös på att göra det på svenska, så vill inte ens tänka på hur dåliga de blir på engelska... Men annars så flyer talet på bra, det ända negativa är väl min svenska accent. På torsdag till söndag åker min värdfamilj till Utah, men jag och Lauren stannar hemma. Så jag var nyss på Walmart med Kevin och Wendy för att köpa massa mat till mig och Lauren. Passade då även på att köpa massa pop-tarts, eftersom jag hade lovat Lauren att äta det med henne den första gången. Dom är såå delicious!! Speciellt om man har dom i toastern! 



NO SLEEP TONIGHT

 
Mat vi åt i bilen påvägen upp, Doritos<33       Aurelia (tyskland) och Kaia (Norge) som båda går i min skola
 
Fabian (Nederländerna) går i min skola            Jag och Fabian, med mina älskade doritos occh 44ounces mugg
 
Bendic (Norge) som går i min skola                           Jørgen (norge) och Eilev (Norge)
 
Bendic, Kaia och Eilev                                          Line dancing på kvällen 
 
En rodeo lek vi körde på dagen                             Smores på kvällen
 
Världens godaste (och största) sandwich                På vägen upp, så himla fint 
 
Jag, Aurelia och Kaia på vägen hem i våra cowboy kläder  
  
Amy (Norge), jag, Kaia och Aurelia
(bilder tagna av Kaia, allamerican.blogg.no)
 
I fredags på lunch rasten åkte alla vi utbytisar upp till Show Low för att ha en orientation camp. Vi var hela 62 stycken, där de flesta antingen var från Norge eller Tyskland. Men jag träffade även 3 andra svenska killar. När vi äntligen kom fram till campen efter 3 timmar i bilen med massa mat gick vi omkring och hälsade på alla. Sedan spelade vi volleyball och satte upp tälten som vi skulle sova i. Vi hängde omkring lite innan det var dags för middag som bestod av massa hot dogs (blä) och sallad, och Doritos mums! Sedan grillade vi marschmallows och gjorde smores över lägerelden. På kvällen lärde vi oss line dancing, men som sedan övergick till massa house music. Kvällen fortsatte med att bara hänga omkring med alla, vilket var jätte mysigt. Delade tält med ca 10 andra tjejer och jag hade glömt min kudde så min rygg var helt förstörd dagen efter. Vi började den nya dagen med massa amerikanska pannkakor till frukost och frukt. Sedan hade vi lite 'lektioner' där de gick igenom alla regler. Sedan skulle alla olika länder upp och sjunga sina national sånger och visa sina flaggor. Jag och de tre andra svenska killarna kunde såklart inte vår national sång, bara början och slutet. Så mitt i låten blir vi alla tysta och tittar på varandra, och alla andra börjar as garva. Men vi fortsatte med att upprepa 'jag vill leva jag vill dö i norden' typ 3 gånger. Alla andra kunde såklart sina national såger, typical oss swedes. Sedan lekte vi lite olika lekar i våra cowboy hattar och scarves. På eftermiddagen var det dags att åka hem igen. Hade verkligen en jätte bra helg, var jätte trevligt att träffa alla.



WAKE ME UP

 
Tjena! Gör ett snabbt inlägg så ni vet att jag lever! Är i alla fall hemma från campen nu. Var otroligt roligt att träffa alla andra utbytesstudenter här i Arizona. Vi campade uppe i Show Low, i en skog. Så det är skönt att komma hem till palmerna nu och min värdfamilj. När jag kom hem drog jag med Lauren, Lexie, Seneca och Shenia till McDonald's och käka glass. Har dessutom funnit min sanna kärlkek här; Doritos! 
Lägger upp alla bilder från campen och berättar mer snart! 



MISTER COOL

 
Första riktiga dagen i skolan är nu avklarad! Börjar klockan 7:30 och går till 15:14 (fråga inte varför dom inte bara har 15:15) och sedan har jag practice klockan 15:45. Jag har sån tur att Lauren skjutsar mig till skolan på morgonen så jag slipper ta skolbussen! Och på lunchen åker vi iväg från skolan och äter. Det är bara freshmens och sophmores som äter i kafiterian eftersom de inte har bilar. Fick både kemi läxa tills imorgon och engelsk uppsats till måndag. De flesta klasserna var rätt sköna idag med, men i algebra 2 och earth science hade vi pre test för att se vilken nivå vi ligger på. Earth Science gick bra, men på matten körde jag bara random bokstäver eftersom det var multiple choices. Som tur är har det ingen betydelse för betygen! 
När skoldagen var slut var det dags för volleyball träning, och som vanligt hade vi fys i början så mina ben håller på att dö. Har dessutom fått världens störst blåmärke över hela min arm från träningen.
Aja, imorgon drar jag på camp tillsammans med alla utbytesstudenter från Arizona. Detta betyder att jag slipper både 6th och 7th period. Innan vi åker så ska jag käka pizza med Kaia, Fabian, Bendic, Davide, Jonas och Aurelia. Vet inte om jag kommer ha något internet på campet, men jag lovar att ta jätte mycket bilder så jag kan visa er sen! Och btw, om någon har några frågor så är det bara att ställa på! 



FOR THE FIRST TIME

En del av skolan
 
Första skoldagen idag! Vi började med assembly i gympasalen där de visades film, cheerleaders:en upträdde samt brottning i sumo-dräkter. Allting gick grymt tills någon bestämmer sig för att alla utbytesstudenter ska komma ner på scenen och säga sitt namn och vart man kommer ifrån framför alla elever och lärare på skolan. Usch säger jag bara! Sedan började skoldagen och allting gick jätte bra! Men jag kan ju säga att jag såg lika vilsen ut när jag försökte hitta alla klassrummen som när jag tappar bort mamma i affären. Men jag lyckades alltid träffa någon jag kände som kunde visa mig vägen. Det ända vi gjorde i alla klaser idag var att presentera oss och gå igenom våra syllabus. Ååh måste bara säga att jag älskar min Am History lärare Mr Barwick, stört skön! 
Efter skolan hade jag volleyball träning och jag made the team! Woop woop! Innan hade vi bara try-outs men jag kom med!



DÄR PALMERNA BOR

      

 
 

Imorse åkte jag med Kaia's familj till College, där hennes värdpappa lärde oss att spela baseball. Lyckades faktiskt få in några träffar! Det var iallafall hur trevligt som helst. Sedan åkte jag hem och gjorde frukost vilket bestod av svenska pannkakor, men jag tror nog att jag va den enda som gillade dem haha. Sedan fixade vi oss och åkte tillbaka till College för att ha picknick ute på gräset med massa brudar. Passade även på att kolla in alla snygga college football players som gick förbi oss på campuset. Senare var det dags för volleyball träning, och jag kan glatt medela att jag var way bättre idag. Efter en hård träning kom Lauren och hämtade mig och jag åkte hem för att äta middag. Nu har jag precis kommit ur bubbelbadet och ska mysa till det med en film och något gott att äta sista kvällen innan skolan börjar. Så där har ni min dag summerat i 150 ord! 

 

 

 




DOIN' IT RIGHT

 
Vår gympasal. Home of the eagles!
@ Walmart
Idag gick jag med i skolans volleyball lag, och var med på min första träning. Fy va jobbigt det var för en tjockis som mig! Vi hade 1 timme kondition och styrka och sedan 1 timme volleyball träning. Har aldrig spelat det förut, men det var roligt att prova på något nytt. Och Kaia gick även med, så jag var åtminstonde inte ensam nybörjare. Så nu är det 2 timmar träning varenda dag med laget ända tills denna säsongen är slut!
Efter träningen hämtade Lauren och Tyler mig och vi åkte till några affärer och kollade lite, och jag köpte shorts till volleyballen. I en affär vi gick in i sålde dom sport saker, och gäver. Japp dom hade en hel sektion med bara massa gevär, det är nog bara i USA man hittar sånt. Sedan åkte vi till Wallmart, första gången jag var där! Och wow va det var stort. Det bästa var nog att dom hade en McDonalds inne i affären, och gissa vad dom hade 50 meter utanför? Jo en till McDonalds såklart haha. Jag köpte ialla fall massa saker till skolan där. På tal om det, skolan börjar på onsdag herregud!
  • En till rolig sak, mitt nya namn här är Ella, som Sara kom på, för ingen här kan typ säga mitt namn. Plus att det är så långt så alla glömmer det. Så Ella är det som gäller nu!

Efter Walmart åkte vi hem och åt middag med familjen. Sedan åkte jag och Lauren hem till Lexie där Sara, Mandy, Brenna, Seneca och Shania också var. Väligt trevligt!



LOST

 
Tänkte berätta lite om de resor som jag ska göra under detta året som jag vet om just nu.
UTAH: om två veckor åker jag och min värdfamilj till Utah för att hälsa på deras släktingar, och där ska de även springa ett marathon.
CALIFORNIA: i september åker jag med alla utbytesstudenter till California i fem dagar för att glida omkring.
HAWAII: i september ordnas en resa till Hawaii som jag gärna vill åka till. Så mamma, pappa när ni läser detta var vänliga och tänk över det! "spend your money on experiences not material".
CALIFORNIA: i slutet av skolåret får man åka med kören i skolan till Cali för att gå på disneyland wehoo.
NEW YORK: när skolan har slutat ska jag och min värdfamilj åka till the big apple för Laurens senior trip.
Ser fram emot alla resor så galet mycket, ska bli så roligt att få uppleva hela USA.



SNICKERDOODLES

 
Hänger med Lauren, Tyler och Blaze. Lauren bakade precis snickerdoodles, och jag är fullkomligt kär! Så jävla goda är dom!! Det är nog en av de godaste sakerna jag har ätit här i 'merica.



MIRRIRS

 
 
 
Root beer flow!
Fina Kaia!
 
Har haft en galet bra dag idag! Bendiks (utbytesstudent från Norge) familj hade pool party hos dem. De hade bjudit dit alla utbytesstudenter och deras söners kompisar från skolan. Så vi var kanske 20 pers där. Vi badade i deras pool och jacuzzi och hängde i deras enorma hus. Testade även root beer för första gången, och ingen vamlig, utan root beer flow där dom häller i glass i glaset. Träffade även Kaia som är utbytesstudent från Norge för första gången, vi hade snackat lite på facebook innan eftersom vi går i samma skola och bor i samma stad, och hon var så himla gullig. Lite kul också att vi kunde prata norska och svenska med varandra.
Och huset som de bodde i va helt amazing!! Det är lugnt det finaste huset jag någonsin sett! Och alla grejer dom hade där, seriöst! Pool, jacuzzi, fyrhjulingar, ett spelrum, basketboll plan, hästar, pingisrum, och bäst av allt; en brandmans stång som man kunde glida ner på till bottenvåningen! Behöver jag ens säga att jag älskar detta stället!?



MY CLASSES

 
 
 
 
Mitt schema! Tänkte förklara lite vad alla dessa klasser är.
När jag valde mina klasser tänkte jag att jag skulle ta de klasserna som jag ska läsa när jag kommer hem igen så att jag inte glömmer bort det. Men sedan valde jag även till klasser som är lite enklare så att jag inte behöver anstränga mig lika mycket.
English 3A är vanlig engelska, alla utbytesstudenter måste läsa engelska och jag ska dessutom läsa det när jag kommer hem igen, så därför valde jag det.
Camerata är en kör, jag är tyvärr tondöv men Lauren övertalade mig att ta det för då får jag åka till California i slutet av året. Jag valde även den för att det är en enklare klass så jag kan chilla lite.
American History måste alla utbytesstudenter ta och jag ska även läsa historia när jag kommer hem igen.
Earth Science och Biology är båda två biologi klasser, och det ska jag läsa när jag kommer hem.
College Chemistry är en förberedande kemi inför college, och jag ska läsa det när jag kommer hem så därför valde jag det.
Algebra 2 är matte, även fast det smärtar mig att ta det, så måste jag göra det eftersom jag måste läsa matte hemma i Sverige sen.
Power Weights är en klass där du bara lyfter vikter, och den valde jag för att jag vill bli biffig. Nej, jag skojar bara, men jag valde den för att det är en enkel klass.



QUOTE OF THE DAY

"I wanna be famous"

                              - Smiley Lenny (aka. Lauren) 



MOVIEEEE

 
 
Har precis upplevt min första amerikanska bio, wehoo. Jag, Lauren och Tyler såg på Percy Jackson II, som faktiskt var väldigt bra! Deras bio är ganska så annorlunda från våran, tex. när jag beställde popkorn frågade hon i kassan om jag vill ha smör på. Jag sa ja, så hon vänder sig om till en skit stor pump och bara öser ner en halv liter smör i mina popkorn. Trodde jag skulle få en hjärtattack av att äta dom, men gott var det i alla fall! Och sedan beställde jag en medium cola, men deras 'medium' var enormt stor. Hela muggen var lika stor som mitt huvud.
Sara kom precis över, så vi hörs senare!



SHAKE IT OUT

 
 
 
Kom precis hem från en timme pilates träning med Lauren. Fy vad jobbigt det var säger jag bara. Vi började med en halvtimme cardio och sedan en halvtimme pilates. Ni får ursäkta bilden, men vi tog den direkt efter vi var klara med träningen. Nu ska jag fortsätta mitt eviga ätande och belöna mig själv med massa frozen yogurth och pasta, mums. Vi hörs senare!



TREASURE

 
Hej kompisar! Kom precis hem efter en kväll ute med Lauren och Sara. Vi åkte till deras collage och åkte rollerblades. Det var skit kul, fast jag var dock sämst på att åka. Sedan åkte vi och köpte frozen yougurth, och de hade världens godaste smak där, den hette cookie någonting tror jag. Min är den stora till vänster på bilden såklart, om ni inte har förstått det så äter jag som en flodhäst. Och ja, jag har typ redan gått upp 10kg från all mat jag har ätit här men det är såå gott! Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt imorgon, jag och Lauren ska gå på pilates haha.



MAKING UP FOR TEENAGE CRIME

Vid sjön
Världens godaste cookie dough blizzard
 
Tjääna! Idag drog jag, Sara, Nikki, hennes syrra och hennes kompis till en pond och badade. Det fanns en lian som man kunde svinga sig ut i vattnet med, det var stört skönt. Sedan på kvällen tog Lauren, Nikki, Sara och Jess med mig till till Dairy Queen, eftersom jag aldrig varit där förut. Jag köpte världens godaste cookie dough blizzard. Sen åkte vi hem till Lauren och mig och hade en film kväll. Imorgon ska jag åka till min skola för att registrera mig och välja klasser. Ha dett gött alla!



VÄRDFAMILJ

Min värdfamilj 
Deras hus
 
Min värdfamilj består av mina värdföräldrar Kevin och Wendy. Kevin jobbar på ett företag och Wendy är sjuksköterska på mitt high school. Garrett som är min äldsta värbror är 21 och går på collage i Utah, och han gifte sig för några dagar sedan med Kim. Alyson är 20 år och går också på collage i Utah, så jag bor varken med henne eller Garrett, men jag kommer träffa dem på högtider osv. Tyler är 18 år och har precis graduated från high school, och om några veckor ska han flytta till Ghana i 2 år, men så länge bor han hemma med oss. Lauren är 17 år, så vi är lika gammla och går i samma high school. De har även två hundar som heter Maddie och Chester, och en fågel som heter Archimedes och två sköldpaddor som inte har något namn haha. De är verkligen världens gulligaste människor, tycker redan om dem så himla mycket! Jag stortrvis här i värmen!



WE DON'T WASTE NO PRECIOUS TIME

 
 
Tjena gott folk! Jag är sämst på att uppdatera, men jag lovar att jag ska bättra mig. Har ialafall kommit fram till min värdfamilj nu. Men resan dit var lång, ni som känner mig lär knappast bli förvånade när jag berättar detta. Mitt flyg från Island till Minneapolis var försenat 2 timmar pga. tekniskt fel, så när jag väl kom fram till Minneapolis hade jag missat mitt flyg till Phoenix. Jag var helt ensam på flygplatsen, som höll på att stänga, och fick typ värsta paniken. Men EF fixade ett hotell till mig som jag fick sova på över natten, och det var en jättegullig kille på flygplatsen som hjälpte mig att hitta och allting. Så morgonen efter, efter en massa krångel med flygbolagen satte jag mig på flyget till Phoenix. Väl på flygplatsen mötte Wendy (min värdmamma) och Lauren (min värdsyster) mig. Ska göra ett inlägg sen där jag berättar allt om min värdfamilj.
Lauren var så himla gullig, hon hade fixat en suprise birthday party till mig på min födelsedag hos hennes kompis. Dom hade vääärldens godaste oreo tårta där. De andra dagarna här har jag spenderat med Laurens kompisar, vi har badat i världens största pool och shoppat lite i deras town. Har tyvärr glömt att ta bilder, men jag lovar att jag ska skärpa mig!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!